13 Μαρτίου, 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
ΚΑΔΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


Επειδή στον κόσμο αυτό τίποτε δεν είναι αυτονόητο, αποφάσισα ότι ναι μεν ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη αλλα μια φασαρία θα την κάνει ρε παιδί μου.

΄Ετσι και έγινε με το θέμα των Κάδων Ανακύκλωσης Αποβλήτων Συσκευασιών, γνωστούς και ως Μπλέ Κάδους.

Συνολικά στη χώρα λειτουργούν σήμερα 15 Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) και συμμετέχουν 446 Δήμοι, 24.000 κάδοι μόνο στην Αττική ενώ συνολικά εκτιμάται ότι απασχολούνται με την εναλλακτική διαχείριση 680 εργαζόμενοι, υποστηρίζοντας έτσι ουσιαστικά και την τοπική απασχόληση.

Στην ηλιούπολη όμως δεν υπάρχουν τέτοιοι κάδοι. Αναγκαζόμαστε και μεταναστεύουμε τα σκουπίδια μας στους γύρω δήμους, Αργυρούπολη, Αγ.δημήτριο.
Ναι, εμείς είμαστε που βγάζουμε τα σκουπίδια απο το πορτ-μπαγκάζ πρωί, μεσημέρι ή ακόμα και βράδυ. Μην φοβάστε δεν είμαστε κουκουλοφόροι...
Είμαστε κάποιοι, που μας νοιάζει σε τι περιβάλλον θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας!!!!!

Αν σας νοιάζει και εσάς...

Σας παρακαλώ να στηρίξετε το εγχείρημά μας...

Κάντε ένα κλικ στο blog μας http://ilioupoli-ble-kadoi.blogspot.com/


facebook group μπλέ κάδοι ΚΑΙ στην ηλιούπολη


Μετέφερε το απο στόμα σε στόμα! Είναι κάτι που μας αφορά ΌΛΟΥΣ!!!


Με την υπ’ αριθμό 106453/2003 (ΦΕΚ 391 Β') Υπουργική Απόφαση εγκρίθηκε το Σύστημα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών ΣΣΕΔ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, που οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και αφορά στην εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων συσκευασίας.Η μεθοδολογία συλλογής των αποβλήτων συσκευασίας, έγκειται στην εναπόθεση από τους πολίτες σε μπλε κάδους με ειδική σήμανση, των χρησιμοποιημένων συσκευασιών που συμμετέχουν στο σύστημα, δηλαδή αλουμινένια κουτάκια (από μπίρα, αναψυκτικά), γυάλινα μπουκάλια, πλαστικά μπουκάλια (από νερό, αναψυκτικά, απορρυπαντικά, τρόφιμα), λευκοσιδηρές συσκευασίες (από γάλα ή τρόφιμα), χαρτοκιβώτια και οι χάρτινες συσκευασίες υγρών προϊόντων (από χυμούς και γάλατα). Οι μπλε κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα επιλεγμένα σημεία των δήμων.
Ένας δήμος που συλλέγει έως οκτώ (8) κιλά ανά κάτοικο σε ετήσια βάση θα χρηματοδοτείται με 30 ευρώ τον τόνο, από το Συλλογικό Σύστημα Ανακύκλωσης. Αντίστοιχα, εάν συλλέγει από οκτώ (8) έως δεκαπέντε (15) κιλά ανά κάτοικο σε ετήσια βάση θα χρηματοδοτείται με 40 ευρώ τον τόνο κ.ο.κ..


ΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΟΥΜΕ:


ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Συσκευασίες από αλουμίνιο π.χ. αναψυκτικά, μπύρες, κ.α.
ΧΑΡΤΙ Χάρτινες συσκευασίες και χαρτοκιβώτια από π.χ. ηλεκτρικές συσκευές, γάλατα, χυμούς, δημητριακά, πίτσα, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες, χαρτοσακούλες, κ.α.
ΣΙΔΕΡΟ Σιδερένιες συσκευασίες από π.χ. γάλατα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό, κ.α.
ΓΥΑΛΙ Γυάλινες συσκευασίες από π.χ. νερά, γάλατα, χυμούς, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, βαζάκια τροφίμων, κ.α.
ΠΛΑΣΤΙΚΟ Πλαστικές συσκευασίες από π.χ. μπουκάλια νερού, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες, κ.α.

Γιατί ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ να αποτελεί εξαίρεση ;;;;ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΖΕΙΣ…ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΣΥ!!!!Συντονισμός:

stella_loufoque@yahoo.gr

ilioupoli-ble-kadoi.blogspot.com

facebook group : μπλέ κάδοι ΚΑΙ στην Ηλιούπολη

4 σχόλια:

sun city voice είπε...

Θα κυκλωφορήσουν έντυπα για τη συλλογή υπογραφών.
Μπορείτε να μαζέψετε και εσείς υπογραφές και να επικοινωνήσετε είτε στο blog είτε στο mail μου.
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

όχι στις πολυεθνικές που σας παραμυθίαζουν οτι κάνουν ανακύκλωση θέλουν να πάρουν τις επιδοτήσεις και τα σκουπίδια τα πάνε στη χωματερή απο τη πίσω πόρτα Ανακύκλωση μόνο απο τους δήμους όπως στο βύρωνα για πραγματική και δημόσια υπηρεσία και όχι έταιρίες σαν αυτή που έκαψε τη κούνεβα και απασχολεί ανασφάλιστους.

Ανώνυμος είπε...

Στειλτε επισης mail και στο econews του ΣΚΑΙ, εχουν ηδη ενδιαφερθει να αναδειξουν το συγκεκριμενο αυτο θεμα της Ηλιουπολης!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗ

To βλέπω το μαχαίρι που κρατάς'
άνθρωπε σκότωσέ με να με φας'
το θάνατο αυτόν μου τον χρωστάς:

σκαλίζοντας κι εγώ μες στο κατώι
χορταίνω απ' το σκουλήκι που σε τρώει
κι απ' τη δροσάτη που λιπαίνεις χλόη.

Ζωή κι οι τρεις που ζούμε αληθινά
το θάνατ' ο ένας τ' άλλου να πεινά!
Ζωή κι οι τρεις που ζούμε αληθινά!.

Γιώργης Χολιαστός